אאוטסורס הוא תהליך שבו מעבירים פרויקט או משימה ספציפית לגורם חיצוני במטרה להפחית עומסים פנים-ארגוניים, להימנע מגיוס ישיר של אנשי מקצוע רלוונטיים ולהבטיח קבלת תוצר איכותי שאפשר להמשיך להתקדם בעזרתו. ואיך בדיוק זה קורה בעולם הפיתוח? הנה כל מה שתצטרכו לדעת על התהליך, השיטה, הפתרונות וגם האתגרים שבדרך:
צוות פיתוח חיצוני עם ניסיון בלחיצת כפתור
כבר שנים שהמשק הישראלי נשען על מיקור חוץ, בעיקר בתחומים ספציפיים בהם דרושה מקצוענות מסוימת. כך למשל, יש מי שמשתמשים בשירותי ניהול משרד – חברה חיצונית שמטפלת במשימות האדמיניסטרטיביות של בעל עסק מסוים וזאת מבלי שהוא צריך משרד, מחשבים ומערכת טלפוניה משל עצמו.
דוגמה נוספת היא בסוכנויות השיווק, גם שם פונה העסק לגורם מקצועי מסוים ונהנה ממיטב המוחות של הסוכנות, מבלי לגייס אף אחד מהם כשכיר על כל ההוצאות והאתגרים הכרוכים בכך.
ומה לגבי רואה החשבון? כבר כל כך מקובל למקר אותו, שרק בארגונים הגדולים הוא מצוי בפוזיציית אינהאוס (פנימי) כשכיר.
היכולת לייצא משימות באאוטסורס הופכת קריטית אפילו יותר אצל עסקים שמתמודדים עם הזירה הטכנולוגית בידע ומשאבים מוגבלים. בגלל הצורך הזה ואולי גם בזכותו, פיתוח אאוטסורס הפך לשירות הטכנולוגי הגדול והמקובל ביותר בארץ ובעולם. מעל 40% מהמפתחים בארה"ב לבדה מהווים אנשי אאוטסורס והביקוש אליהם תופח משנה לשנה. מחקרים שערכו חברות גיוס והשמה אמריקאיות, משקפים מגמה לפיה רוב העסקים האמריקאיים מחזיקים בתוצרי פיתוח שמקורם באאוטסורס.
צוות פיתוח במיקור חוץ בפיליפינים
תהליך הפיתוח כשלעצמו לא שונה מזה שמתרחש אינהאוס: צוות הפיתוח מאפיין, מנהל, בודק ותומך בפרויקט מקצה לקצה, תוך שהוא נותן "דין וחשבון" על כל פעולותיו בדרך.
ההבדל הוא מנהלתי וכלכלי בעיקר, כך שהארגון פטור מלהחזיק בעצמו את כל המתכנתים שגויסו למשימה ונהנה מאנשי מקצוע מיומנים בדיוק בתחום הפרויקט (למשל אנשי C++ או Fullstack), לצד מענה מקיף גם באספקטים נוספים כמו לדוגמה עיצוב UX/UI, QA ומנהלי צוות הפיתוח.
ככל שדרישות הפיתוח מתרחבות ואיתן גם אפשרויות ייצוא המשימות, התפתח תחום האוטסורס גם אל מעבר לגבולות ישראל – למדינות כמו הודו, אוקראינה והאפשרות האטרקטיבית מכולן, הפיליפינים.
גיוס מפתחים בפיליפינים ברבע מחיר
לעשייה דווקא מול מפתחים מהפיליפינים יש סיבה מוצדקת: תרבות נעימה, דוברת אנגלית וגם אכפתית לחוויית השירות ושביעות הרצון. חשיפת הפיליפינים כיעד מועדף לפיתוח במיקור חוץ הביאה עמה לא רק מקצוענות שחסרה ביעדים אחרים (ושם היא תלויה במאפיינים רבים שנוגעים לצוות), אלא גם עלויות מידתיות בהרבה עבור המשק הישראלי.
היעילות וגישת "עם הפנים ללקוח" שמצויה אצל צוותי הפיתוח הללו, אפשרה לראשונה לעסקים ישראליים רבים להרשות לעצמם מוצרי פיתוח איכותיים מבלי להתפשר בפועל על התוצאה הסופית.
איך מתחילים להקים צוות בפיליפינים – דברים שחשוב לדעת
למרות שעסקים שממקרים את משימות הפיתוח לצוות בפיליפינים נהנים מחיסכון ויעילות משמעותיים, אף פרויקט אאוטסורס לא יושלם בהצלחה אם לא יתקיימו בו מספר דגשים מצד העסק.
הדגש הראשון הוא עריכת בקרה ומעקב קבועים, באמצעותם אפשר לנטר עמידה ביעדי הפרויקט ולהבטיח את קבלתו של תוצר משביע רצון. עסקים שמייצאים פרויקטים בגישת "שגר ושכח" עלולים להיתקל בפערים בין התוצר המוגמר לדרישה המקורית שהייתה להם. כדי להימנע ממצב שכזה, כדאי להקצות גורם מתאים שיפקח על הנעשה ושיהווה גם את איש הקשר מול המפתחים בפיליפינים.
תנאי נוסף להצלחת הפרויקט הוא הבנה מסוימת בתהליך ובאפשרויות הפיתוח הקיימות. העסק מוכרח לוודא שניתן לתחזק ולשפר את התוכנה גם בהמשך, שהנתונים מוגנים ומאובטחים כראוי ושהמשכיות העבודה תתרחש כסדרה תוך הקטנת השפעות שליליות שעלולות לפגוע באיכות התוצר והתפקוד שלו (למשל תיעוד מלא של הקוד).
גיים צ'יינג'ר לעסקים ישראליים
כל תהליכי הפיתוח הם סוג של אתגר טכנולוגי, אלא שכאשר הוא מבוצע באאוטסורס ובפרט באמצעות צוותי הפיתוח המתקדמים בפיליפינים שעובדים בהלימה עם ישראל, ניתן לזהות שעוצמת האתגר נמוכה בהרבה:
תהליך הפיתוח עולה פחות – מיקור חוץ מוצלח מציע עבודה איכותית ואמינה, לפעמים לטווח ארוך ובמחיר נמוך משמעותית מזה שהיה משולם בתהליך פיתוח אינהאוס.
סיכון נמוך – כשהרקע המקצועי הנכון פוגש ניסיון ומיומנות בטיפול בפרויקטים מורכבים, הסבירות לתוצר ירוק-עד ומשביע רצון לטווח הרחוק שואפת למאה אחוז.
מהירות וקיצור זמנים – פיתוח אאוטסורס בפיליפינים הוא תהליך גמיש למדי, כך שמוקצים לו רק אנשי הפיתוח הרלוונטיים והם מתפנים למשימה זו בלבד עד שתושלם במלואה.
הפחתת עומסים – ארגון שמאציל סמכויות בתחום שאין לו קשר ישיר לעיסוק הליבה, יגיע יציב יותר לסיום הפיתוח וזאת הודות להמשך עבודתו השגרתית, מבלי להסיט ממנה את הפוקוס.
כל אלה הם לא רק יתרונות ארגוניים ופיננסיים, אלא פרמטרים שמסוגלים להחזיק התמודדות חזקה עם התחרותיות בשוק, להגיב במהירות לשינויים ואף להעפיל על שחקנים אחרים בתחום מבלי לשנות את מבנה הארגון ותהליכי העבודה הנוכחיים שלו.
גיוס מפתחים בפיליפינים עם קבוצת ברק
פיתוח באאוטסורס מפחית עומסים, תקציבים ואתגרים טכנולוגיים ומאפשר להגיע לתוצר משובח בקלות רבה יותר מאי פעם. יחד עם זאת, בחירת המתכנתים חייבת להיות בררנית במיוחד, מגובה בתיאום ציפיות והסכם מפורט תוך פיקוח ובקרה מקצועיים.
את כל אלו אנו בקבוצת ברק מבצעים עבורכם, באמצעות גיוס צוותי פיתוח בפיליפינים במיקור חוץ. הקשרים שלנו עם ענף הפיתוח המקומי בפיליפינים הדוקים וחמים, מאפשרים לנו להקים עבורכם את הצוות הטוב ביותר וגם לפקח על עבודתו מטעמכם אם תרצו. למידע נוסף פנו אלינו כבר עכשיו.